Är gratis webbhotell bra?

Guld gubbe med megafon

I Sverige finns det inte så många bra gratis webbhotell. Vid närmare eftertanke så finns det inget som ens är värt att nämna. Men kollar med globalt, i andra länder som Amerika så hittar men en hel del webbhotell som erbjuder bra med utrymme och trafik! Ett populärt val är då 000webhost.com som erbjuder 1500 MB utrymme och 100 GB trafik per månad. Dock så finns det lite begränsningar med antalet domäner som kan kopplas till kontot samt e-postadresser och subdomäner. Men till en början så är detta ett bra val! Sen när dina webbplatser växer sig större så kan man uppgradera för en blygsam summa till obegränsat på allt! Dock så gillar jag inte erbjudanden med obegränsad datatrafik och utrymme. För något sånt finns inte i min värld!

Det står nästan alltid något lurt i avtalet som ger webbhotellet rätt att stänga av en kund som han/hon “missbrukar” enligt dem. Så min rekommendation är att hålla sig borta från gratis webbhotell över huvud taget. Om du inte läst min artikel om webbhotell och deras prestanda så tycker jag att du ska göra det. Men den som är snål och inte vill betala för sig så finns det alternativ för dessa!

En annan sajt som jämför gratis webbhotell eller “free hosting” som det heter på engelska är freehostsfinder.com. Där hittar man recensioner och annan bra information som man kan använda för att hitta ett webbhotell som passar en själv! Tänk att noga läsa avtal och dylikt så att du inte hamnar i något trubbel.