Återförsäljare av webbhotell

Att vara återförsäljare av webbhotell är något som är väldigt populärt inom affiliate branschen! Det räcker med att göra en sökning på webbhotell via Google så ser man snabbt att 5 webbplatser som visas i SERP är affiliate relaterade! Och att 4 riktigt webbhotell visas samt en stark Wikipedia sida. Detta i topp 10 på denna sökningen.

återförsäljare av webbhotell

Att det är så hår konkurrens inom just webbhotell är för att det finns en hel del pengar att tjäna där. Företag som bedriver webbhotells verksamhet erbjuder bra betalt för att få kunder att väljer just deras webbhotell. Detta ser flera webbutvecklare fördelar med och skapar då webbplatser som innehåller jämförelser av webbhotell samt annan information som är är bra att veta om olika webbhotell. Till varje “rekommendation” så finns det en återförsäljarlänk som gör att man tjänar pengar om någon klickar på länken och köper ett webbhotells paket!

Hur kan man tjäna pengar på webbhotell?

Det finns flera metoder man kan använda sig av, det främsta är att bygga upp en webbplats som handlar om webbhotell och sedan försöka driva trafik till denna sidan. Det andra är att gå med i Google Adwords och köra kampanjer därigenom för att tjäna en pengar för varje kund man skickar till webbhotellet. För att tjäna dessa pengarna så måste man vara ansluten till ett affiliatenätverk. Det finns flertal att välja mellan. Ska jag rekommendera några så är Adrecord.com ett bra val, samt Tradedoubler som har flera hundra företag anslutna till sitt nätverk!

Ska man bygga en webbplats och försöka tjäna pengar därigenom så tycker jag att man ska jämför webbhotellen man har på sidan. Då blir det enklare för besökaren att se vilket webbhotell som är bäst för han/hon att välja. En artikel om hur man jämfört om varje webbhotell är också att föredra så att man kan läsa om varje enskilt företag som erbjuder hosting.