Att välja bra webbhotell för WordPress

WordPress för svenska webbhotell

På vilket svenskt webbhotell man än letar finns det inte ett enda (vad jag kan hitta just nu) som inte stödjer WordPress (WP). När WordPress utvecklades förändrades Internet för väldigt många. Personer som aldrig trodde att de skulle bli webmasters blev det över en natt och allt fler ser fördelarna med just detta verktyget. CMS program som Drupal och Joomla har mött sin största konkurrent för flera år sen och mer väljer att lämna dessa programmen för just WP.

Idag består väldigt många webbplatser av detta programmet, inklusive denna. Och den enkla anledningen till detta är för att det är så otroligt enkelt att jobba med. Samt så bygger det på öppen källkod vilket gör att många externa program går att ansluta till detta. Dessa programmen kallas “plugin” i WordPress sammanhang. Man kan också säga att det är som att man installera “appar”som man gör på sin telefon idag. Det fungerar på samma sätt.

Ännu enklare med rätt webbhotell

De flesta webbhotellen som stödjer detta fantastiska programmet har gjort det enkelt för användare som inte har kunskap om databaser och annan avancerad kodning. Exempelvis så har Webbdo.se automatiskt installation av just WordPress och detta helt på det svenska språket. Om du använder detta webbhotellet så behöver du inte kunskaper om databaser etc. Webbhotellet sköter detta åt dig. Du väljer endast användarnamn och lösenord samt var på din domän du vill ha WordPress installerat. Sen är det klart!

WordPress på Linux och Windows

WordPress drivs vanligtvis på Linux server. Men Microsoft har utvecklat ett tilläggs om tillåter WordPress att användas på Windows server också. Jag har inte själv testat detta då jag använder Linux servrar till alla mina webbplatser. Men läser man på öppna forum om det så verkar det fungera riktigt bra. Men jag rekommenderar självklart att använda Linux om det finns tillgängligt på ditt webbhotell, för varför ska man strula till det om det finns en enklare väg att ta?