Byt webbhotell med detta pluginet

Om du använder WordPress finns det en del plugin att använda sig av om man vill byta webbhotell. Jag har inte testat alla men 2-3 stycken kan jag skryta med i alla fall. Ett av dessa är en aning bättre än de två andra. Det heter BackupBuddy och är verkligen ett riktigt schysst verktyg för att flytta och ta backupper av sin WordPress hemsida.

Med BackupBuddy kan du även flytta en webbplats till ett nytt domännamn. Pluginet sköter allt till dig med att uppdatera alla databastabeller med nya värden för den nya domänen.

Så fungerar pluginet

Det fungerar som så att man installerar pluginet på den WordPress baserade hemsidan man ska flytta eller ta backup på. Kör igenom guiden som kommer ta en 100% kopia och lagra denna i en .ZIP fil med lösenord. Ladda ner filen som genereras till din dator via FTP.

Nu, anslut till det nya webbhotellet du ska byta till via en FTP anslutning och ladda upp filen. Logga in på ditt webbhotells kontrollpanel och skapa en ny databas. Det viktiga är att skiva upp databas namn, användarnamn samt lösenord.

Om du ska flytta innehållet för din webbplats till en ny domän ska du lägga din .ZIP fil i rooten för den domänen. Ska du bara byta webbhotell ska du också lägga filen i root för domänen fast på ditt nya webbhotell. Notera att domänen måste vara pekad till det nya webbhotellet för att du ska kunna slutföra överföringen av innehållet.

Öppna URL:en för domänen du vill importera innehållet till. Där ska det finnas en länk till din Backupbuddy fil. Klicka på den och ange lösenordet för din kopia som du fick ange vid skapandet av backuppen. Följa instruktionerna och ange databasens inställningar. Sen tar det 2-3 minuter beroende på din hemsidas storlek att återställa backuppen. Är det på en ny domän är det bara att ange domännamnet sen är det klart! Du har nu flyttat ditt innehåll snabbt och enkelt.

Integrera och ta backup

BackupBuddy kan skapa kopior helt automatisk till dig och skicka dessa till angiven plats som exempelvis Dropbox eller angiven FTP katalog utanför din webbhotellsmiljö. Perfekt om det skulle hända något med ens konto.

BackupBuddy passar dig som…

Detta plugin passar till dig som har 10 eller flera webbplatser och vill vara säker på att ha kopior för dina WordPress sidor på en annan plats än webbhotellet. Det passar även dig som jobbar med webbutveckling och hjälper kunder med att flytta deras hemsidor. Pluginet är även rekommenderat till dig som vill spendera pengar på något vettigt istället för att köpa godis för det.