cPanel 54 släppt i stabil version

Webbhotell som använder sig av den oerhört populära kontrollpanelen cPanel ska nu vara glada. Det är version 54 (femtiofyra) av cPanel som nu är släppt för alla med aktiva licenser. Till detta kommer även en uppfräschad version av WHM (administrations kontrollpanel).

Ny version av cPanel 54

Ska man förklara den nya versionen av cPanel kan man säga följande; snabbare, säkrare och fräschare! Utseendet och navigeringen i kontrollpanelen är även ändrad. Vid ett första möte med den måste jag erkänna att jag inte är vidare imponerad. Det finns mer inställningar att göra men jag tycker ändå att de går lite över gränsen till vad en utvecklare vill ha en som aldrig tidigare sett cPanel. Nu lutar det mer åt den mer avancerade utvecklaren. Tidigare var det mer åt det andra hållet med enklare funktioner.

Givetvis tar det tid att vänja sig med nya saker och så kan det mycket väl bli här också. Ja har enbart kört detta i skarpt läge hos Webbdo i några dagar. Det som gör att jag är lite obekväm i kontrollpanelen är att menyn som standard suttit till vänster helt är borta. Det är endast några få ikoner utan detaljerad information som det var tidigare. Men kanske detta går att ändra på – jag får ta och kontakta Webbdo och fråga helt enkelt.

Har du testat den nya versionen av cPanel än? Läs om den senaste releasen här.