Egen e-postadress på ens domännamn

Egen e-postadress på ett domännamn

När man köper ett domännamn så kan man oftast teckna webbhotell samtidigt. Erbjuder registrarn (företaget som registrerar domännamn) inte möjlighet till ett webbhotellskonto så kan man enkelt flytta domännamnet mellan olika företag som erbjuder detta. När man väl har ett webbhotell kan man skapa en e-postadress under sitt domännamn. Exempelvis hade jag kunnat skapa e-postadressen kund@valjawebbhotell.se (ej aktiv) eller precis vad jag vill under domänen valjawebbhotell.se. Detta då jag äger denna domänen. Ingen annan kan skapa en adress under denna domänen utan min tillåtelse.

Skapa egen e-postadress själv!

För att du själv ska kunna skapa en e-postadress krävs det att du registrera en domän. När domänen väl är registrerad kan du genom ditt webbhotell skapa en eller flera e-postadresser. Dessa är unika och hanteras endast av dig. Du slipper då skapa en gratis e-postadress under Hotmail.com eller Google Mail som är två populära tjänster.

Är du företagare ska du absolut ha en egen domän. Jag har allt för ofta blivit kontaktad av företag som har e-postadresser under Gmail eller Hotmail som erbjuder sina tjänster till mig. Detta är väldigt oprofessionellt och gör att jag direkt nekar erbjudandet för vad det än gäller. Det känns som att det dem erbjuder inte är av äkta vara eller på riktigt. Så om du försöker sälja något under en allmän domän så som homail.com eller gmail.com så bör du genast fundera på att registrera en egen domän. Har du inte råd med 89-99 kr + moms / år kanske du bör fundera på att inte sälja via Internet.