Få idé om ny domän

När jag ska starta ett nytt projekt så möts jag alltid av motgångar att hitta på ett bra domännamn. Antingen är domänen jag tänkt på först upptagen eller så kommer jag helt enkelt in på någon. Men en tjänst som jag bruka använda mig av då är domanpundare.se, som kommer med bra förslag. Man skriver helt enkelt in ett sökord (relaterat till sitt nya projekt). Upp kommer en massa olika domäner som är lediga (varit registrerade innan) samt även domäner som kommer att bli lediga om dess nuvarande ägare inte förnyar. Så det är en väldigt bra sida om man vill ha idéer på domäner.

En annan sak jag brukar rekommendera kunder som frågar om domännamn är att gå till snapback.se. De erbjuder registrering av utgående domäner. Fördelen med dessa domänerna är att de har ålder bakom sig samt inlänkar. Så hittar man en bra där som passar till ett projekt man har på G så tycker jag att man ska slå till. Lägg ett bud som du tycker att domänen är värd. Bjuder någon över dig så är det bara att ge bort den eller använda någon annan snap back tjänst.