Inleed

Inleed är en bifirma till företaget Yelles AB. De erbjuder mer än bara webbhotell till sina kunder runt om i Sverige. Tjänsterna är bland annat publicering av hemsida, annonsering och programmering i olika webbprogram. Om vi ska rikta in oss på servertjänster erbjuder Inleed ett billigt webbhotell från endast 19 kr / månad med servrar placerade i Falun. Förutom detta för de som vill ta steget längre erbjuds virtuella servrar (VPS) till en bra kostnad från 199 kronor i månaden. Behöver man kraftfullare åtgärder för sin verksamhet online finns dedikerade servrar för uthyrning från 499 kr / månad.

Men nu är vi inte på denna sidan för att prata om diverse tjänster som Inleed har. Utan vi ska rikta in oss på deras tjänst inom webbhotell och vad det finns att berätta om den.

Webbdo

Korthet om Inleed webbhotell

Placering av servrar

Från vad man kan läsa på forum har Inleed ett bra rykte med snabba servrar. Detta då placeringen av dessa är I Sverige i egenhostade lokaler. Då webbhotellskonton går att köpa från så lågt som 19 kr / månad är det få som kan mäta sig med detta priset. Det som kan påpekas är att deras minsta konto erbjuder 1000 MB vilket räcker gott och väl för på en, två eller fem mindre hemsidor.

Utrymme på webbhotellet

Många tänker att 1 GB utrymme är lite när man talar om webbhotell. Men jag vill passa på att informera om att det är bra när företag som Inleed och Webbdo begränsar utrymmet som det här. Detta då det inte blir översålda konton med hundratals GB till försäljning som ändå inte utnyttjas. Det enda som det gör för kunderna på webbhotellet är att försämra prestandan. Och i min mening finns det inget mer störande än att ha slöa hemsidor – eller håller du inte med? Ett stort plus till Inleed som begränsar utrymmet på dina webbhotellskonto för att istället fokusera på prestanda och tillgänglighet

Vill man som kund ha mer utrymme finns det att köpa till för 29 kr- respektive 99 kr / månad. Deras största konto har hela 40 000 MB med hela 2000 GB trafik per månad. Alla konton använder speglade hårddiskar med så kallad RAID funktion. Med detta menas om en av hårddiskarna skulle gå sönder kommer detta inte att påverka driften av webbhotellet. Detta då det finns minst två identiska diskar med samma utrymme. När den ena går sönder är det bara att byta ut den medans driften fortsätter på den andra. Man kan säga att detta är en extra försäkring för hemsideägare. Dessutom blir servrar snabbare med spegling då innehåll som efterfrågas hämtas från båda hårddiskarna.

Kontrollpanel – DirectAdmin hos Inleed

I Sverige är det inte vanligt med DirectAdmin som kontrollpanel. Majoriteten av webbhotell skulle jag säga använder cPanel utan att ha någon bakgrundsfakta. Tar man en titt på vad som finns att erbjuda i DirectAdmin skulle jag säga att det är uppbyggt precis som cPanel. Även administrationsdelen verkar vara lik WHM för enkel hantering av webbhotellskonton. Det finns inte så mycket mer att säga mer än att Inleed har det man behöver i ett webbhotell för att kunna utnyttja det till max. Men skulle jag personligen välja en kontrollpanel skulle jag alla dagar i veckan välja cPanel före DirectAdmin.

Rabatt och kampanjer

I alla år som jag följt Inleed webbhotell så kan jag inte minnas att de erbjudit rabatter eller kampanjer på varken webbhotell eller domännamn (men jag kan ha fel). Då deras tjänster inom webbhotell är så pass billiga ändå så kanske inte detta nödvändigtvis behövs. Jag menar, 19 kr / mån är redan riktigt bra pris som jag tror alla har råd med! Om inte kanske ekonomin kan dras in på annat håll genom att exempelvis dricka 2 liter mjölk mindre varje månad. Då får man igen cirka 20 kronor som man kan lägga på Inleed istället.

Domännamn – lite dyrt

Inleed är lite dyrare än andra företag på sina domännamn. De billigaste går att få från 99 kronor / år. Dock är det toppdomäner man normalt inte registrerar i Sverige. De vanligaste är .SE, COM och .NU. Priset för dessa är från 149- 199 kr / år. Andra webbhotell har priser från 129 kr / år.

Sammanfattning av webbhotellskonto

Webbhotellskonton erbjuds för lågt pris om 19 kr / mån. Det är bra pris i jämförelse till andra webbhotell man kan ta del av i Sverige. Webbhotellskontona som nämnts tidigare i denna artikeln har begränsningar på utrymme och bandbredd vilket är bra! Både för att snabbt ta backupper och för prestandan i helhet. Inga webbhotellskonton innehåller några begränsningar när det kommer till skapande av e-postadresser under domännamn. Inte heller antal FTP-konto eller subdomäner. Allt detta är obegränsat tills utrymmet på kontot ta slut.

En sak värt att nämna om Inleed webbhotell är att de också erbjuder återförsäljarkonto för 99 kronor / månad. Med detta har du som återförsäljarkonto rätt att sälja vidare webbhotellskonto som du själv kan skapa till andra. Du kan då starta ditt egna webbhotell och tjäna pengar på en tjänst du hyr av Inleed. Att påpeka då är att man enligt svensk lag måste ha ett registrerat företag för att kunna fakturera / ta betalt av andra. I denna kategorin räknas företag, privatperson och föreningar in. Jag tror inte någon går utanför den gränsen. Så tänk på det innan du köper ett återförsäljarkonto och startar med din försäljning.

Kontaktinformation

Telefonsupport – Öppettider
Alla dagar: 09.00-21.00
Tel. 08 519 70 666
Support: support@inleed.se
Ekonomi: faktura@inleed.se
Övriga frågor: info@inleed.se

Skype: Inleed
Twitter@Inleed
Facebookhttps://sv-se.facebook.com/Inleed

Organisationsnummer: 556931-6788 – Se detaljer på allabolag.se om Yelles AB.