Kort om att välja webbhotell

När du har fattat det mogna beslutet att lägga din blogg och dina hemsidor på ett webbhotell gäller det att hitta ett bra webbhotell. Det finns flera viktiga faktorer att tänka när du väljer webbhotell.

För det första måste webbhotellet vara stabilt. Du vill inte ha dina sajter på ett webbhotell som är nere var och varannan dag. De flesta seriösa webbhotell i Sverige är stabila. Dessutom vill du inte att webbhotellet ska vara segt, det vill säga att det tar lång tid för folk att ladda din blogg eller hemsida. Internetanvändare är kräsna. Om någon hittar din sajt på Google och sedan klickar på din webbadress har de inte lust att sitta och vänta på att din sida ska laddas i 10 sekunder, inte ens i 5 sekunder. Om så är fallet finns det risk att de lämnar din sida innan den hunnit ladda klart och klickar på andra sökresultat istället. Även här brukar de seriösa Svenska webbhotellen funka bra.

Det finns även andra faktorer du ska ta hänsyn till när du väljer webbhotell. Ta reda på vilka paketlösningar och priser de har. Ta reda på hur mycket trafik och utrymme som ingår i paketen. Ta reda på hur många e-postadresser du kan få och vilka andra funktioner som ingår.