Prestanda hos webbhotell

Jämför prestanda hos webbhotell

Idag är det väldigt viktigt att ta reda på vilken prestanda olika webbhotell har innan man beslutar sig för ett webbhotell. För bara några år sen så brydde man sig inte så mycket om detta, men allt med tiden så utvecklas nya mjukvaror som kräver mer prestanda av en server. Så detta är väldigt prioriterat just nu och väger mer än priset om jag får säga det själv! Innan har man som konsument fallit för vad ett webbhotell kostar, men så är det inte idag. Läser man på Webmaster Network om mätetal för webbhotell så ser man hur högt tryck det är på just prestandan hos webbhotell.

Det finns flera bra tjänster att använda för att mäta prestandan, en av dessa sidor heter webhosting-benchmark.com. Detta är en väldigt bra sida som mäter databashastigheten varje timme hos webbhotellen som är listade där. Så det är inget manuellt arbete som är halvdant gjort, det är färsk och fin information som listas! En liknande sida, som är lite större än ovannämnda är webhosting-performance.com som listar webbhotell från Sverige, Danmark, Norge och England!

Statistik just nu

Webhosting-benchmark.com

  1. Manufrog
  2. Webbdo
  3. Inleed

Webhosting-performance.com

  1. Louhi
  2. Webbdo
  3. Oderland

Statistiken ändras som sagt flera gånger per dag, det som visas just nu för mig kanske inte alls visar så för dig under en annan tidpunkt. Allt beror på hur upptagen den serven som mäts ifrån är just under den tidpunkten. Det som främst mäts i databasen är: läs-, skriv-, uppdatering-, uppladdning-, nerladdning samt sökningshastigheten. Men det finns även fler saker som kollas för att ranka de olika webbhotellen. Ta en titt på någon av sidorna och se statistiken själv!