Testad PHP 5.5 än? Här är webbhotellet som erbjuder det

Inte har du väl missat att PHP 5.5 släpptes i mitten av sommaren? Om du har det så fick du just reda på att den versionen finns att användas. Dock inte på alla webbhotell då den är så pass ny. Om ditt webbhotell erbjuder dig att använda den, då hänger dem med i utvecklingen av teknologin.

Ett företag som nyligen gjorde det möjligt för sina kunder att själv kunna ändra PHP version för sitt konto är Webbdo.se. De erbjuder i dagsläget flera olika PHP versioner; 4.4, 5.2, 5.3, 5.4 och självklart den nya som är 5.5. Allt detta går att läsa under teknisk information på deras hemsida. Du har friheten att testa olika versioner fram och tillbaka, det är bara att klicka på versionen man vill ha och aktivera denna. Svårare än så är det inte. Du slipper helt att kontakta supporten, allt detta sköter du själv väldigt enkelt i kontrollpanelen.

Vad är nytt i PHP 5.5?

För att säga det enkelt så är det en mycket renare kod som går lättare att arbeta med. På php.net kan man läsa mer ingående om vad som är nytt. Sen har dem även modifierat det en del samt plockat bort vissa saker som de inte längre supporterar. Läs mer om det här.

För er som är så tekniskt belagda med just PHP så kanske ni undrar om denna versionen fungerar med WordPress? Och svaret på den frågan är ja. Det går utmärkt att köra, dock måste man aktivera MySQLi som inte är aktivt från början i PHP 5.5. Detta gör man enkelt i administrationen. Om WordPress inte skulle fungera, kolla då så att du använder den senaste versionen av mjukvaran. Uppdatera vid behov. Skulle det inte fungera efter detta heller, ta då en titt i din katalog om du har dubbla PHP.ini filer. Detta kan då vara orsaken till att det inte fungerar. Plocka då bort den gamla och testa på nytt! Skulle det fallera så går det alltid att ändra tillbaka till en äldre PHP version.