Webbdo

Recension om Webbdo

Söker man efter ett billigt webbhotell där slutpriset är under 300 kronor för ett år är Webbdo det rätta valet! Detta då även domännamn ingår utan någon som helst extra kostnad första året. Värdet på en domän beräknas till 129 kr. Företaget har funnits sedan år 2009 och är därför väletablerade på den svenska webbhotellsmarknaden. Många känner igen bolaget om dem nämns i webbsammanhang vilket tyder på att starkt varumärke inom webbhotell och domännamn.

Webbdo

Något som är väldigt viktigt att nämna när det kommer till detta företaget är deras hårdvara och prestanda på webbhotell. Från deras driftblogg läser man ständigt att de har uppgraderingar av CPU och minne för att hålla en hög standard. Och detta tror jag minst sagt att de gör. Tar man en titt på externa prestandasidor som mäter hur servrar mår hos olika webbhotell ligger Webbdo väldigt bra till. Stabila kurvor utmed hela dygn och veckor vilket tyder på en stabil webbhotellsmiljö vilket är ett måste enligt mig. Snabba servrar som spinner på utan problem, det är något jag personligen eftersträvar! Just därför får Webbdo en bra recension då det uppvisar resultat att de vill vara ett företag i framkanten.

Kontrollpanel hos Webbdo

Om man är kund hos Webbdo kan man förvänta sig en toppmodern kontrollpanel utan begränsningar. Vi talar nu om prisbelönta cPanel som är en väldigt bra kontrollpanel med många funktioner. Någon man kan märka om man följer deras blogg är att de ständigt uppgraderar mjukvaror som PHP och MySQL för att erbjuda sina kunder det senaste. Det verkar som att detta sker precis när det blir tillgängligt på marknaden vilket gör att Webbdo webbhotell ligger en aning i framkanten.

Kontrollpanel hos Webbdo

Förutom att erbjuda det senaste har de även responsive kontrollpanel vilket menas att du som kund kan ansluta från din surfplatta eller mobil. Kontrollpanelen anpassar sig efter enheten som ansluts vilket är ganska häftigt. På detta sättet kan man ta med sig sitt jobb och arbete varifrån som helst – bara man har uppkoppling! Det är helt klart rekommenderat att arbete från en laptop eller stationär dator då man är mer effektiv och snabbare i sitt jobb. Men varje individ har sina egna personliga favoriter – det handlar bara om hur man är själv.

Fördelen med cPanel

Att ett webbhotell erbjuder cPanel som kontrollpanel tycker jag är väldigt bra. De erbjuder verkligen det senaste och absolut bästa när det kommer till webbutveckling. Man har tillgång till loggar, privata 404-sidor, FTP-access, mail och mycket mer! Det finns som sagt inga begränsningar.

Den passar både nybörjare inom webbutveckling som ett proffs. Har man koll på webbhotell i Sverige och jämför dessa med Webbdo så ser man verkligen vad man får av företaget. Exempelvis har de ett verktyg som heter Softaculous. Genom detta programmet kan man installera applikationer direkt på din domän eller subdomän genom att klicka på 1 knapp (one click install). Man behöver alltså inte den tekniska kunskapen av att sätta upp databaser och göra kopplingar till config filen. Detta sköter Softaculous och Webbdo helt och hållet åt dig som kund. Det är just därför jag nämner att detta webbhotellet är bra både för nybörjare som proffs!

Pris på webbhotell

Trotts att Webbdo är ett billigt webbhotell och kan räknas som budgetalternativ till de större företagen som erbjuder hosting ska man inte vända ryggen till. De erbjuder webbhotell för så långt som 39 kronor i månaden och då får man ett bra webbhotellskonto att börja med. Växer man ur kan man uppgradera utan större problem och får då betala några kronor extra.

Ett tips är att börja med ett konto som täcker dina behov. Ett misstag många webbutvecklare gör är att köpa på sig för stora webbhotell som ändå inte utnyttjas. Men vill man slösa pengar så är detta ett bra sätta att göra det på! Men tänk efter noga och köp endast det som du verkligen behöver!

Kontospecifikation

Webbdo Silver – 39 kr/mån

Utrymme: 600 MB
Bandbredd: 20 000 MB
PHP-minne: 256 MB
One click install: Ja – 350+ program.
Extra domännamn: 2 st
Databaser: 3
Mailadresser: 5
Domännamn ingår: Ja

Webbdo Guld – 69 kr /mån

Utrymme: 1500 MB
Bandbredd: 40 000 MB
PHP-minne: 256 MB
One click install: Ja – 350+ program.
Extra domännamn: 10 st
Databaser: 15 st
Mailadresser: 15 st
Domännamn ingår: Ja

Webbdo Diamant – 99 kr/mån

Utrymme: 5000 MB
Bandbredd: 70 000 MB
PHP-minne: 256 MB
One click install: Ja – 350+ program.
Extra domännamn: Obegränsat antal
Databaser: Obegränsat antal
Mailadresser: Obegränsat antal
Domännamn ingår: Ja

Som ovanstående webbhotellskonto visar är kontona välbalanserade och prismässigt billiga. Något som kan tilläggas (ifall du missat) är standarden för PHP-minne ligger på 256 MB på alla kontotyper vilket är väldigt högt! Jämför man detta med exempelvis Binero som har 96 MB i PHP-minne på sitt minsta konto så ser man här att Webbdo är väldigt generösa!

Något som jag också tycker man ska uppskatta är att webbhotellet inte är översålt med tusentals GigaByte i utrymme och bandbredd som många andra företag inom denna branschen har. På detta sättet kan företaget erbjuda varje kund vad de betalar för och på så sätt satsa på prestandan på varje enskilt konto.

Domännamn att registrera hos Webbdo

Alla domännamn kostar lika mycket hos Webbdo. Delvis 129 kr / år. De erbjuder de vanligaste vilket är .se, .com, .org, .net, .biz, .eu och info. Köper man till webbhotell bjuder de på domännamnet första året vilket är generöst i mina ögon!

Kampanjer och erbjudanden

Webbdo erbjuder en av de bästa kampanjerna på marknaden. Du kan just nu exempelvis få webbhotell + domännamn för under 300 kronor i 1 år. Det är på Webbdo Guld där normalpriser är 69 kronor / månad. Under denna kampanjen får du det för så lågt som 9 kronor / månaden vilket är extremt billigt. Rabatten är då (utan att räkna exakt på siffrorna) över 85%. Vilket annat webbhotell kan mäta sig med det erbjudandet?

Under speciella dagar som Black Friday och Cyber Monday har Webbdo extra kampanjer med väldigt bra rabatt. Håll ögonen öppna och passa på att köpa hosting tjänster då. Du kan spara en väldigt massa pengar på att tajma dina köp. Exempelvis under julafton eller nyår, har Webbdo rabatt då? Jag vet inte – men ta och kika in på www.webbdo.se och se efter! Du kanske kan göra väldigt fina klipp just idag!

Kundernas omdöme och recension

Webbdo har gjort flera kundundersökningar som visas på deras blogg samt under fliken “webbhotell”. Som det ser ut har kunderna gett bra recensioner. Dock påpekar de även att åtgärder har varit planerade för att företaget ska leverera en felfri hostingtjänst. Detta tyder på att Webbdo hela tiden strävar efter att bli bättre och anpassa sig till alla kunder behov!

Webbhotellets namnservar och IP-adress

ns1.webbdo.se 138.128.166.115
ns2.webbdo.se 138.128.166.116

Kontaktinformation

Adress:
Oxbärsvägen 12 B
312 35 Laholm.

Facebook: Webbdo
Twitter: @Webbdo
LinkedIn: Webbdo Profil

Mail: support@webbdo.se

Org.nr: 870226-xxxxx