Loopia

Loopia är ett av Sverige största och äldsta webbhotell då det startade 1999. De har haft lite försprång gentemot andra inom branschen och har det än idag skulle jag säga. De erbjuder snäppet värre tjänster men har dock också en dyrare prislapp. Det finns ett ordspråk som man brukar säga, “man får det man betalar för”. Men gäller det verkligen för Loopia? Läs vidare så tar vi och ger oss in i detta företagets alla hörn för att snoka fram rätt information för dig som kund eller blivande. Vi listar flera bra jämförelse du bör känna till innan köp.

Basfakta om Loopia

Man kan säga att Loopia har 4 huvudområden inom hosting och tjänster. Det första är givetvis webbhotell men förutom detta erbjuder de likt andra aktörer domänregistrering. Men också VPS med kraftfulla processorer till ett bra pris. Den sista tjänster är något av en höjdare för andra företag som bedriver webbhotell men som vill skippa strulet med att vara registrar. De har ett återförsäljarkonto (ÅF) som inte kostar något att ha. Det ingår inte något webbhotellskonto till detta men om du har ett ÅF konto kan du registrera domännamn åt andra. Detta menas att om du bedriver en webbhotellsverksamhet kan du vara ansluten till Loopia och registrera dina kunders domäner därigenom! Även kan man vara affiliate till Loopia webbhotell och tjäna en slant för varje konto man säljer.

Webbdo

Egenutvecklad kontrollpanel

Något av det man imponeras av mest när det gäller Loopia är deras kontrollpanel. Enkel hantering av allt ifrån fakturering till webbplatsadministration med alla dess tillhörigheter. Administrera DNS information direkt utan att kontakta företaget som kan behöva göras på många andra webbhotell. Dock ska man veta vad man gör när man ändra DNS och a-record för en domän. Fel inställningar kan gör att en hemsida inte fungerar.

En annan funktion som företaget är egna med är LoopiaPREPAID. För dig som vill slippa flera fakturor per domän och webbhotellskonto kan du välja att betala in en pott på valfri summa. Det blir lite som att sätta in pengar på banken. Denna potten kan du sen ha hos LoopiaPREPAID och betala kommande fakturor. Då slipper du få flera fakturor varje år utan kan betala allt på en gång istället, Smart snabbt och smidigt utan att glömma bort att betala en enda faktura.

Jämför webbhotellskonto

Loopia har 3 olika webbhotellskonto att välja mellan. Det billigaste går loss på 84 kr i månaden medans det dyraste kostar hela 250 kr i månaden. Som många andra webbhotell är det utrymme, bandbredd som utgör största skillnaden men hos Loopia är det även andra saker. Under listar vi skillnaden mellan kontona.

Loopia privat

Utrymme: 75 GB
Bandbredd: 75 GB
PHP-minne: 128 MB
Skicka nyhetsbrev: 200 kontakter 1000 mail/mån
Domännamn: Obegränsat
FTP-konton:25 st
MySQL databaser: 25 st
MySQL-storlek: 0,5 GB

Loopia företag

Utrymme: 150 GB
Bandbredd: 150 GB
PHP-minne: 256 MB
Skicka nyhetsbrev: 300 kontakter 1500 mail/mån
Domännamn: Obegränsat
FTP-konton: 50 st
MySQL databaser: 50 st
MySQL-storlek: 1 GB

Loopia företag plus

Utrymme: 200 GB
Bandbredd: 200 GB
PHP-minne: 512 MB
Skicka nyhetsbrev: 500 kontakter 2500 mail/mån
Domännamn: Obegränsat
FTP-konton: 100 st
MySQL databaser: 100 st
MySQL-storlek: 2 GB

Noterbart

Alla webbhotellskontona är bra tilltagna med utrymme och bandbredd. En sak som kanske många inte tänker på är MySQL-storleken som erbjuds. För det mista kontot erbjuds endast 0,5 GB. Detta är inte speciellt mycket vilket kan sätta stopp för ens projekt som då tvingar dig att uppgradera till ett större konto. Det kan vara noterbart att tänka på om man tänkt använda större databas än 500 MB.

Du kan i varje konto också välja UNIX eller Windows miljö. Vilket just du väljer beror på vad du ska driva för applikation. Majoriteten som exempelvis använder WordPress ska använda Unix. Detta då WordPress inte fungerar så bra utan att göra en massa tekniska inställningar. Men detta vet du själv då programmet du ska installera oftast har denna detaljen i sin tekniska specifikation.

Bra pris på domännamn

Att äga ett domännamn idag är inte dyrt om man väljer rätt leverantör. Loopia är en av dessa man kan välja för att komma lite billigare undan. I jämförelse med andra företag ligger priserna bra till. Exempelvis kan en .se domän registreras från 129 kr/år vilket många andra registrars också kör med. En .com går loss på 99 kr/år.

Flera olika toppdomäner som inte är vanliga erbjuds även av Loopia. Några av de är .gratis, .club, .guru, .website, .email och .link. Dessa är lite dyrare i förhållande till andra domäner men lite roliga och ovanliga om man vill registrera en sådan.

Rabatt från Loopia

Flera rabatter erbjuds av Loopia vid olika tillfällen. Dock måste man då ha koll på detta. Exempelvis pågår det just nu (December 2015) en kampanj på både webbhotell och domännamn. Ett tips om man vill ha information om när bör man följa detta företaget på både Facebook och Twitter där sånt här utannonseras. I kontaktinformationen längst ner på denna sidan hittar du vad deras profiler heter på dessa sociala medieplattformar.

Kontaktdetaljer

Adressinformation:

Loopia AB,
Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås

Öppettider 
Vardagar 7-22
Helger 11-15

E-post: support@loopia.se
Telefon: 021-12 82 22

Twitter: @loopia
Facebookhttps://www.facebook.com/loopia

Org.nr: 556633-9304