Binero

Uppdaterad 2018-10-06: Webhotellet Binero kan man spåra så långt bak som till 2002 när det namnet på företaget var Aleborg Solutions AB. Det ändrade sedan namn till Binero vid ett senare skede och tog ett stork kliv in på webbhotellsmarknaden i Sverige. Jag som skriver denna guiden har själv använt mig av Binero i många år. Utan att veta exakt så skulle jag gissa på 8-9 år. Denna domänen ligger även på en av deras servrar. Mer om det senare…

Under 2014 drog Binero vidare i sin resa och blev uppköpt av Oniva Online Group som äger flera webbhotell i Sverige. Läs mer om bolaget på Avanza. Nästan i samma skede uppdagades det att ekonomin inte stod rätt till i företaget och aktien störtdök för hela Oniva Online Group (nuvarande namn Binero Group). Det har sedan dess varit en skakig resa framåt för hela verksamheten med besparingar och nerläggning av deras diverse tjänster som exempelvis Affiliator. Men Binero står fortfarande och det känns som att de är på bättringsvägen och stabiliserat sin webbhotellsverksamhet. Så känns det i alla fall för mig som kund.

På senare tid har jag sett ökad volym i antal köpta och sålda aktier på företaget. Detta kan båda vägen till en ljusare tid för Binero som webbhotell. Detta återstår dock att se!

Webbdo

Information om Binero och alla andra webbhotell vi skriver om på denna hemsidan försöker vara så informativa som möjligt. Vi plockar data från TrustPilot samt olika forum för att du ska få en helhetsbild om detta företaget. Förutom det görs prestandatester för varje webbhotell vi skriver om. Dessa testerna är i full gång och kommer att presenteras under 2016 när all data är sammanslagen.

Kontrollpanelen – Blir bättre

Det som det susat om på forum (wn.se) mycket har varit om just Binero´s kontrollpanel. Den har fått mycket kritik. Jag som kund har också upplevt detta i ett tidigt skede. Dock så måste jag påpeka att det ändrats mycket och att även denna fått ett lyft i backend systemet. Det verkar som att koden (utan att veta säkert) grejats upp en del. Inte minst när det kommer till prestandan som i mitt tycke var väldigt seg innan. Men nya servrar och infrastruktur har ändrat detta till det positiva. Bra jobbat Binan som är ett av många smeknamn som svävat omkring på sociala medier.

Webbhotell & domännamn

Det är ingen hemlighet att Binero var billigare med sina domännamn och webbhotell innan. Men en prishöjning med tio kronor hit eller dit gör inte så mycket i mitt tycke då de gjort en hel del investeringar på sin webbhotellsmiljö! Ett privatpaket som är det billigaste alternativet kostar 79 kronor i månaden samt en startavgift för nya kunder på 125 kronor. Till detta webbhotellskontot ingår hela 100 GB utrymme och 2000 GB i trafikförbrukning.

Behöver man mer än detta finns det även ett företagspaket där båda dessa gränserna dubbleras. Delvis 200 GB utrymme och 4000 GB bandbredd. För den som ska köpa sitt första webbhotell och endast ha en till tio hemsidor räcker det förstnämnda privatpaketet gott och väl. Behöver du mer i framtiden kan du välja att uppgradera utan problem. Dock så är företagspaketet en aning dyrare. Det kostar 219 kronor i månaden vilket man idag kan då en bra VPS för. Dock krävs det en del kunskap för att kunna hantera en sådan. Har man inte det ska man inte heller ge sig in på en virtuell server utan satsa på ett webbhotell.

Behöver man endast en plats att ha ditt domännamn på erbjuds domänkonto för 0 kronor! Det är väldigt bra då man kan parkera domäner där utan att betala något för det.

Teknisk specifikation

Det som är mer intressant om man jämför de olika paketen Binero erbjuder är att det ingår betydligt mer PHP-minne i företagspaketet. Hela 512 MB om man jämför med privatpaketet som har 96 MB. För den som ska driva en krävande webbplats kan ett företagspaket behövas. Men det bör testas fram för att inte lägga pengar på något man inte utnyttjar.

På prestandan står det även “Medel” och “Max” på de olika webbhotellskontona. Jag vet inte vad de menar med detta eller hur det mäts. Kanske kan Binero lägga en kommentar om detta? I vilket fall måste jag säga att det är bra att sätta såna här gränser. Det get en stabilare miljö med resurstilldelningar samt att kunder som verkligen vill ha prestanda till max kan betala för det. De som nöjer sig med medel kan betala för det billigare alternativet.

Domännamnsregistrering

En bra sak med Binero är att de har direktregistrering av domännamn om man betalar med kreditkort. Detta gör att man kan lägga beslag på ett domännamn direkt när man lagt en beställning. Priserna är varken billigare eller dyrare än något annat webbhotell. 119 kronor för en .se samt 99 kronor för .com. Det är priser som andra webbhotell också har.

I dagsläget erbjuder de endast domänregistrering av tio toppdomäner. Det är få om man jämför med konkurrenter. Men dock erbjuds dem vanligaste vilket är bra.

Kontakt & nyttig information

Org.nr: 556689-0397
Adress: Lindhagensgatan 126 112 51 Stockholm
Tel: 0771-24 08 00
Fax: 08-514 80 140
E-post: info@binero.se
Twitter: https://twitter.com/binero

Specifik kontakt inom företaget

Support: support@binero.se
Domän / registry: registry@binero.se
Ekonomi: faktura@binero.se
Marknad: marknad@binero.se

Öppettider

Måndag-Torsdag: 08-22
Fredag: 08-19
Lördag-Söndag och helger: 10-15