Miss Hosting

Webbhotellet Miss Hosting har varit en uppstickare de senaste åren på den Svenska marknaden kring hosting. Företaget erbjuder förutom webbhotell även domänregistrering och verktyg för att bygga upp hemsidor med enkel “drag and drop” funktion. Publiceringsverktyg som detta är väldigt enkla att använda då man inte behöver kunna något om html kodning eller databashantering. Allt är inbyggt i funktionen med deras site builder med responsiva designer.

Men det finns även andra bra saker att veta om detta företag som listas under, trevlig läsning.

Läs också artikel vi skrivit om vad du ska tänka på vid köp av webbhotell som kan vara en bra vägledning.

Kontrollpanel

Miss Hosting använder den prisbelönta kontrollpanelen cPanel likt många andra webbhotell. Det ger både administratören för ett webbhotell väldigt fria tyglar för att göra i princip vad som helst. Användaren (kunden) har även också väldigt mycket frihet och verktyg till hands som gör dagarna enklare med webbutvecklingen för alla som använder cPanel.

Webbdo

Automatisk installation av program

Lika alla andra företag som erbjuder cPanel finns de fantastiska verktygen Fantastico och Softaculous som bland annat har automatisk installation av WordPress. Det kan hjälpa många kunder som inte har kunskapen att installera program från grunden. Men även erfarna webbutvecklare då det går betydligt snabbare att installera det man vill. Det man behöver göra för att installera en valfri applikation är att ange var på domänen man vill ha själva installationen. Samt även användarnamn och lösenord. Sen är det bara att klicka på installera. Förutom WordPress finns det över 300 program som kan kopplas till Fantastico och eller Softaculous. Båda har samma funktionaliteter – vissa föredrar det enda framför det andra.

Utrymme på webbhotellet

Något som Miss Hosting inte snålar med är lagringsutrymmet. Det minsta kontot erbjuder hela 100 GB redundant lagring vilket räcker väldigt långt. dock får man då bygga en väldigt stor hemsida då det endast går att ha en hemsida på webbhotellskonto “Basic”. Om alla kunder skulle utnyttja hela denna mängden eller det obegränsade utrymmet som erbjuds på Ultimate konto. Då kan det ha påverkan på webbhotellets prestanda men behöver inte ha det. Det beror helt på hur Miss Hosting ställt in sin servermiljö.

Rabatt på webbhotell

Likt flera webbhotell erbjuder också Mitt Hosting rabatt för nyblivande kunder. Just nu går det exempelvis köpa ett webbhotellskonto för så lågt som 5 kronor / månad. På ett år blir det endast 60 kronor vilket är riktigt billigt. Efter 1 år har passerat får man som kund betala fullt pris vilket är 39 kronor / månad istället. Men det kanske är okej då man få det till väldigt bra pris det första året. Nackdelen som kanske inte ska utelämnas är att det endast går att koppla en hemsida till webbhotellskontot. Planerar men att ha flera domännamn och hemsidor kan man välja kontot “Professional” istället för “Basic”. Men det förstnämnda kontot kan man ha upp till 10 hemsidor. Kontot koster normalt 89 kronor i månaden men erbjuds första året för endast 20 kronor.

Prislista på domännamn

Hos Miss Hosting kan man registrera billiga domännamn precis som hos andra företag som erbjuder domänregistrering. Man får en .SE domän för så lågt som 99 kr / år. En .COM registreras för 89 kr per år. Med en prislista som detta registrerar Miss hosting dessa domänerna till sina kunder för näst intill självkostnadspris. Det är ingen förtjänst eller väldigt liten för företaget. Man brukar säga att företagen ger bort domännamnen om man köper till ett webbhotell där man gör förtjänsten.

Information om Miss Hosting

Adress: Norra Stationsgatan 93, 113 64, Stockholm
Telefon: 08 52 52 73 00
E-postadress: support@misshosting.com
Öppettider: Måndag – Fredag: 8.00 – 17.00. Lördag – Söndag: 9.00 – 16.00

Vi reserverar oss för att fel information kan finnas i denna artikeln.