Gör plats för ditt företag nätet

En av företagens viktigaste marknadsföringskanal är idag nätet. De företag som inte har en webbplats idag missar många potentiella kunder. En webbplats är tillgänglig dygnet runt och ägnar man sig åt exempelvis försäljning så innebär det att en webbaserad försäljningsplattform är ett optimalt verktyg då den kan hållas öppen alla dygnets timmar. Högst effektivt.

Webbplats på ett webbhotell för företag

Intresset för egna privata webbplatser har med tiden ökat. Det är till exempel allt vanligare att människor driver sina egna bloggar. Det verkar finnas ett starkt behov hos många att kunna få ventilera sina vardagsupplevelser till en bredare publik. Annars är det vanligt att privatpersoner driver webbplatser med inriktning på ett brinnande intresse. Det är givetvis möjligt att blogga om sådant man brinner för. Det kan till exempel handla om en fotbollsblogg eller en musikblogg.

Grundtanken med ett webbhotell är att man ska få utrymme på en webbserver. Att äga och driva en egen server kräver vissa kunskaper, och dels kan det bli kostsamt. Därför föredrar många att köpa utrymme på en redan etablerad server – man köper ett webbhotell. Abonnemangen tecknas oftast årsvis och därefter krävs förnyelse. Det brukar ges möjlighet att betala abonnemangen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Vill man komma igång snabbt och knuta sin domän eller sina domäner till webbhotellet så bör man betala med kort. Om man väljer fakturaalternativ så dröjer det några dagar innan pengarna gått igenom betalningssystemet. Först när webbföretaget ser att din betalning inkommit så skickas nödvändiga uppgifter ut – så som exempelvis inloggningsuppgifter till ftp.

Webbföretagen som tillhandahåller webbhotell har numera en kontrollpanel som kunden kommer åt online. Vanligtvis är det möjligt att bland annat administrera domäner, databaser och e-postkonton. Det brukar också vara möjligt att överblicka fakturor, och dessutom kunna ändra betalningsperiod. Att kunna köpa domäner genom samma webbföretag som tillhandahåller webbhotellet är smidigt då man har allting samlat under samma tak. Om man har många domännamn köpta genom olika webbföretag så kan det i framtiden bli omständigt att göra överflyttningar om man beslutar sig för att ha allting samlat under en och samma kontrollpanel. I kontrollpanelen ska man även kunna hantera databaser vilket kan användas till din webbplats för en rad olika ändamål. Behöver du dessutom snabbt och smidigt knuta ett nytt e-postkonto till din domän så är det möjligt via kontrollpanelen. Vissa webbhotells tjänster innebär ett näst intill obegränsat antal e-postkonton.

En bra kundtjänst bör erbjuda sina kunder daglig teknisk support via telefon, e-post eller chat. Helst alla tre alternativen.