Mer minne – Snabbare webbplats

Idag när man tittar närmare på de större webbhotellen i Sverige så kan man se att de inte alls erbjuder mycket minne till sina kunder. Varken PHP-minne eller minne från serven. Detta kan medföra att en webbplats inte laddas alls när man besöker den samt även att program som WordPress, Drupal eller osCommerce inte fungerar som det borde. Det kan till och med medföra att man inte kan uppdatera ett plugin eller ens version för att minnet tar slut helt enkelt.

Ett webbhotell som erbjuder bra med minne till sina kunder är www.webbdo.se. Där får man hela 256 MB i PHP-minne vilket är långt över vad bland annat WordPress kräver. Men det skadar absolut inte att ha mer än minimum krav då programmet kommer fungera mycket bättre.

Överbelastade webbhotell finns det många av. Inte minst bland de större webbhotellen. Om jag idag skulle köpa ett webbhotell skulle jag jämföra prestandan hos alla webbhotell. För då vet man att man får ett bra och inte lägger tid på att tjata på supporten om att ens webbplatser är sega. Gör som mig och välj rätt redan från början!